reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Citronové kuřecí maso

Velice aromatické kuřecí maso na citronové šťávě, bylinkách a másle. Jídlo se dá také připravit v římském hrnci.


  • 3,4

    134×

    3,3 134
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Podle potřeby je nakrájíme plátky podle porcí. Pak je potřeme kořením na gyros a jemně opepříme. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.



Rozehřejeme si troubu. Citrony pořádně omyjeme, případně spaříme a ostrouháme z nich kůru. Pak ze poválíme po stole a vymačkáme z nich šťávu.
Do pekáče dáme máslo a pekáč vložíme asi na 2 minuty do trouby, aby se máslo rozpustilo. Pak do něj přidáme koření na gyros a bylinky, polovinu citronové šťávy, polovinu cibule a kuřecí maso. Nakonec maso posypeme citronovou kůrou a druhou polovinou cibule dáme zapéct.



Podle potřeby maso otáčíme a podléváme vývarem a vypečenou šťávou. Asi 10 - 15 minut před dopečením maso podlijeme zbylou citronovou šťávou.



Masíčko krásně voní po citronu, másle a bylinkách.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Citronové kuřecí maso

    Celkový počet komentářů: 11
    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Citronové kuřecí maso

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.