reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Citronová buchta s cukrovou polevou

Recept na svěží citronový moučník k odpolední kávě.


  • 0

    0 0
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Polohrubou mouku, vejce, mléko, olej, cukr a prášek do pečiva vymícháme  v hladké a řidší těsto. Poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru a čerstvou šťávu z půlky citronu, opět dobře promícháme.

Těsto přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku, na dort, na vyšší plech - podle toho, jaký chceme aby měla buchta tvar. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, upečenou buchtu zkontrolujeme známým způsobem, tedy pomocí špejle.

Po vychladnutí přelijeme buchtu cukrovou polevou, kterou připravíme jednoduše z moučkového cukru a trošky vlažné vody, můžeme opět přidat i kapku citronové šťávy. Pokud bude poleva řidší, buchta bude na povrchu jen lesklá.

Citronovou buchtu s cukrovou polevou podáváme po úplném zaschnutí a ztuhnutí polevy. Buchta má svěží citronovou chuť i vůni, je lehká, chutná a hodí se skvěle pro jarní dny a první stolování venku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Citronová buchta s cukrovou polevou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.