120 g | cukr | |
90 ml | olej | |
2 ks | vejce | |
0.5 ks | citron | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 lžíce | citronová kůra | |
200 g | polohrubá mouka | |
150 g | bílý jogurt | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání |
Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu. Z citronu vymačkáme šťávu. Celá velká vejce dobře vyšleháme do pěny s cukrem, vanilkou a citronovou kůrou nejlépe z bio citronu. Přidáme olej, jogurt a citronovou šťávu. Dobře společně promícháme. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou dobře promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. Zda bábovku máme dobře upečenou vyzkoušíme vpichem špejlí, musí zůstat suchá. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme. Citronovou bábovku s jogurtem posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a můžeme vychutnávat.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Pečeme bábovku: Naučíme vás třenou i kynutou variantu
Dnešní díl malého seriálu článků o tradičních českých receptech věnujeme přípravě bábovky. A to jak bábovky kynuté, tak bábovky třené. A příprava je opět krok za krokem.
Autor:null
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena