reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čínský čajový pudink

Jednoduchý předkrm z tradiční čínské kuchyně.


  • 3,1

    3,1 7
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Parní hrnec nebo hrnec s pařáčkem naplníme vodou, kterou přivedeme k varu. Zvlášt dáme vařit do hrnce nebo do varné konvice 1,5 šálku vody.

Čajové lístky vložíme do malé čajové konvice a zalijeme malým množstvím horké vody. Po 5 sekundách vodu slijeme a konvici naplníme horkou vodou. Necháme stát 3 minuty, aby se čajové lístky vylouhovaly.

Zatímco se louhuje čaj, smícháme v misce bílky, moučkový cukr, rýžové víno, mouku a špetku soli. Vytvoříme asi 1/2 šálku směsi, kterou vmícháme do šálku horkého čaje.

Směs rozdělíme do malých misek nebo šálků, které by měly být tak velké, aby se vešly vedle sebe do pařáku v parním hrnci. Vaříme v páře asi 12-15 minut na mírném ohni.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čínský čajový pudink

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.