reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čínská polévka s houbami

Je mnoho způsobů, jak uvařit čínskou polévku. Vyzkoušejte například pikantní zelnou polévku s vepřovým masem a houbami.


  • 2,9

    174×

    2,9 174
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Houby na chvíli namočíme do vody, zelí nakrájíme na nudličky. Opláchnuté maso nakrájíme také na slabé nudličky.

Rozpálíme si hrnec s olejem a maso osmahneme je dočervena. Maso posypeme chilli kořením a zalijeme vývarem. Může to být i vývar z jedné kostky masového bujonu. Přidáme máčené houby, zelí a povaříme 20 minut.

Přilijeme sójovou omáčku, víno, špetku glutasolu, ocet a cukr. V trošce studené vody rozmícháme solamyl a nalijeme ho do polévky. Za stálého míchání ještě krátce povaříme, polévka zhoustne.

Těsně před koncem vaření nasypeme do čínské polévky s houbami drobně nakrájenou zelenou cibulovou nať.

Pokud se vám bude zdát čínská polévka s houbami málo ostrá, stačí přidat více chilli koření a sójové omáčky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čínská polévka s houbami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.