reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čínská čajová vejce

Vejce vařená se sojovou omáčkou, badyánem a čajem. Čínské tradiční jídlo.


  • 3,0

    1 310×

    2,9 1310
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vařte vejce 20 minut na mírném plameni. Pak je nechejte v mírném ohni vychladnout. Skořápky LEHCE nakřápněte, aby napraskaly, ale skořápky neloupejte. Vejce vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte sojovou omáčku, sůl, badyán a čaj. Pak znovu uveďte do varu a nechejte povařit 1 1/2 až 2 hodiny povařit. Průběžně kontrolujte, zda jsou vejce ponořená. Ve stejné vodě nechejte vejce do rána vychladnout. Nakonec odstraňte skořápky. Vejce budou mít na povrchu čárky jakoby byly samy popraskané. Podávejte rozkrojená s jinými chody jídla.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čínská čajová vejce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.