reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Cibulový quiche lorraine

Cibulový quiche lorraine

Recept na vynikající koláč z cibule, slaniny, sýra a máslového těsta.


  • 3,5

    43×

    3,5 43
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

těsto

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

9. 11. 2019

Postup přípravy

Velké cibule oloupeme, očistíme a nakrájíme na tenké měsíčky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Sýr na kostičky. Gruyére můžeme nahradit třeba ementálem nebo směsí tvrdých sýrů. Nepoužíváme ale eidam.

V pánvi rozehřejeme olivový olej a vsypeme slaninu. Orestujeme ji dozlatova a přidáme cibuli. Zvolna ji restujeme také dozlatova. Cibulka bude mírně nasládlá.

Zatím si připravíme těsto. Do mísy prosejeme mouku. Osolíme ji, rozklepneme do ní vejce a přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále těsto vyválíme na tenkou placku. Máslovým těstem vyložíme koláčovou nebo dortovou formu. Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzduch na 160 °C.

Dno připravené formy rovnoměrně poklademe cibulovou směsí. Sýrem posypeme cibulovou směs. Lehce osolíme a opepříme. V misce smícháme obě smetany s vejci a smetanovou směs osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Smetanou rovnoměrně zalijeme koláč. Cibulový quiche vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut, nebo než smetanová hmota ztuhne a zezlátne.

Cibulový quiche necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Doplnit jej můžeme kysanou smetanou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Cibulový quiche lorraine

    Celkový počet komentářů: 2

    • Ricci
      Ricci

      Komentář k receptu Cibulový quiche lorraine

      Zkusil jsem a dal bych jiné těsto. Mě to k tomu nejde, těsto na pizzu by bylo lepší

      05.10.2016 09:00:53

    • xpetri
      xpetri

      Moc dobré! Neměla jsem dvě cibule, tak jsem dala jen jednu, červenou, a přidala cibulovou marmeládu - výsledek výborný!

      06.08.2012 19:03:44


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Cibulový quiche lorraine

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.