reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cibulový koláč z Francie

Recept na cibulový koláč z francouzské kuchyně. Vydatné hlavní jídlo pro 2 - 3 osoby. Niva lze vynechat.


  • 3,1

    94×

    3,1 94
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto na koláč. Na vál prosejeme mouku, přidáme vychlazené tuhé nasekané máslo a sůl. S vodou zaděláme na tužší hladké těsto, které necháme v chladu alespoň 30 minut odležet.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Zalijeme trochou vody a v hrnci necháme provařit až do úplného odpaření vody. Potom cibuli osolíme, opepříme, přidáme na špičku nože strouhaného muškátového oříšku a necháme vychladnout.

Vychladlou cibulku promícháme s máslem, nivou (na kostičky),smetanou, a rozšlehaným vejcem. Na mírném ohni asi 5 minut zahříváme za stálého míchání.

Těsto vyválíme na oválný plát silný asi 4 milimetry. Plát přeneseme do koláčové formy a na okrajích dobře přitiskneme. Těsto ve formě pokryjeme rovnoměrnou vrstvou cibulové náplně.

Nakonec koláč zasypeme sezamovým semínkem a v horké předehřáté troubě pečeme asi 35 minut.

Podáváme ještě horké.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cibulový koláč z Francie

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.