reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cibulovo-tvarohová pita

Další z tradičních receptů na makedonskou pitu s náplní.


  • 4,7

    250×

    4,7 250
  • 1 hod

Ingredience

náplň

podle chuti

těsto



Postup přípravy

Mouku vsypeme do mísy. Vyhloubíme důlek a do něj rozdrobíme kvasnice, pocukrujeme, zalijeme vodou a zamícháme, aby se cukr a droždí rozpustily. Posolíme a zpracujeme těsto.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme tence jako na nudle. Vyválené těsto potřeme směsí másla se sádlem a poskládáme těsto. Třetinu přetáhneme do středu plátu, na něj natáhneme těsto z druhé strany. Potřeme tukem a opět složíme po třetinách, zabalíme do sáčku a dáme na mrazák. Stejně postupujeme i s druhou polovinou těsta. Potřebujeme jen, aby tuk zatuhl. Mezitím si připravíme náplň.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Dozlatova osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, promícháme s mletou paprikou a tvarohem. Tvaroh nepoužíváme příliš měkký z vaničky. Směs nakonec osolíme podle chuti a můžeme přidat i chilli koření.

Těsto bez jakéhokoliv propracování rozválíme na pomoučněném válu a dáme na plech tak, aby leželo přes okraje plechu. Naplníme a překryjeme druhým plátem těsta. Prsty spojíme okraje obou těst a trochu je stočíme nahoru po celém obvodu plechu. Cibulovo-tvarohovou pitu propícháme vidličkou a upečeme dozlatova v předehřáté troubě.

Cibulovo-tvarohová pita je výborná teplá i studená. Jedná se o skvělé pohoštění nebo večeři. Peče se mnoho druhů pity, těsto a postup je stejný, ale liší se náplněmi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cibulovo-tvarohová pita

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.