Mouku prosejeme a osolíme. Ve vlažné vodě se špetkou cukru rozpustíme kvasnice, vše přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 15 minut kynout.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na lžíci olivového oleje. Pak ji odstavíme stranou, zalijeme slunečnicovým olejem a postupně vmícháváme do vzešlého těsta. Těsto opět řádně propracujeme a na pomoučněném vále rozválíme na placku vysokou asi 1/2 cm, kterou poklademe plátky slaniny. Takto připravené těsto rozkrájíme na pruhy asi 15 x 4 cm a každý z nich svineme do zámotku.
Zámotky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a necháme opět asi 15 minut vyběhnout. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova.
Cibulové zámotky se slaninou necháme vychladnout a podáváme. Cibulové zámotky také výborně chutnají sypané kmínem nebo sezamovým semínkem.