reklama
hledat uživatel
       

Cibulová polévka

Jednoduchá tradiční česká polévka.


  • 3,4

    235×

    3,4 235
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 793 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem

7. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

7. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 608 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Postup přípravy

Očistíme cibuli a nakrájíme ji nahrubo.

V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm zpěníme. Pak vmícháme mouku, rozmícháme a krátce restujeme, aby vznikla správná kašovitá jíška. Podle potřeby přidáváme máslo nebo mouku. Za stálého míchání jíšku zalijeme vařící vodou, přidáme masox a polévku vaříme 10 - 15 minut na mírném plameni. Polévku osolíme a opepříme. Pokud chceme, můžeme polévku rozmixovat nebo propasírovat a zjemnit smetanou. Není to ale nutné, je dobrá i takhle.

Hotovou polévku podáváme s krutonky a zdobíme ji sekanou petrželkou. Můžeme ji zdobit smaženými kolečky cibule.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Cibulová polévka

    Celkový počet komentářů: 22
    • Jan
      Jan

      Komentář k receptu Cibulová polévka

      Moc děkuji za tento rychlý a dobrý recept. Včera večer jsem náhle dostal chuť na něco teplého, a vzhledem k tomu, že jsem doma neměl moc surovin, našel jsem si recept na tuto jednoduchou polévku. Dělal jsem něco takového poprvé, ale povedla se. Vynechal jsem smetanu a přidal trochu česneku a sýra, a byla opravdu vynikající.

      20.04.2017 08:09:37

    • Barborka
      Barborka

      Komentář k receptu Cibulová polévka

      Tak dnes jsem varila poprve... Jisku jsem zalila studenou vodou a nakonec jsem pridala i libecek. Vyborna polevka :)

      18.07.2016 12:42:54

    • klaun
      klaun

      Cibulová polévka...

      No mohla by to být celkem dobrá polévka, ale ten MASOX!!!! Proboha, to si neumíte udělat trošku kvalitní vývar. Chce to jen trochu času a u řezníka si vyžebrat morkové kosti a pár trochu slušnějších odřezků masa. Přinést to domů, oprat a pomalu vařit i několik hodin. Čím pomaleji vaříte, tím je vývar kvalitnější.
      Vždy jednou za čas si dám tu práci a uvařím pár litrů super vývaru, nechám zchladnout, naleji do sáčků tak po cca 200ml a nechám zamrazit. Vydrží hodně dlouho a je vždy připraven k použití. Těch 200ml jde docela slušně naředit. Vývar na uskladnění je naprosto čistý, bez koření a soli.
      Takovýmhle způsobem paši jak slepičí či kuřecí vývar, tak i hovězí a vepřový. Vždy mám v mrazáku jeden šuplík plný vývarů, a to se to potom vaří.
      Fuj nikdy bych nepoužil MASOX. Nejsem líný a používám na dochucení koření koření od Antonína. Celkem disponuji asi 48 druhy koření.
      Nejsem profi kuchař, ale vaření je mým koníčkem, a vidím li takto znásilněnou krmi, tak je to přímo na žalobu a umístění do Sing Singu alespoň na deset let.

      06.10.2011 15:27:28


      • fp
        fp

        Re: Cibulová polévka...

        Ono taky jde o to, že přijde paní domů a potřebuje do půl hodiny zasytit rodinu, nebo pán tvorstva na kanapi má už hladík a zásoba v mrazáku došla. To se pak kvalitní vývar stihnout nedá. navíc se dnes dají sehnat polévková koření bez chem. přípravků či glutamátu, tak nevidím důvod je někdy použít. Pořád to neznamená, že se z nich vaří stále.

        31.05.2013 12:56:50

      • nasťa.
        nasťa.

        Re: Cibulová polévka...

        je vidět ,že nemáš co na práci,,, vývar dělám když mám čas, ale dost používám " kostičku " karpatského bujonu je skvělý,ne tak aromatický jako hovězí, i do omáček...když má někdo, práci,děti ,domácnost?? ten čas na poskakováni u plotnny a po sháněni morkových kosti,,, ,ano když je vidím koupím, ale neshánim. Všem " kostičkářům " přeji přijemné vařeni a dobrou chuť

        04.05.2020 12:48:48

    • Kuchařka
      Kuchařka

      Panebože,zalít horkou jíšku horkou vodou?To vám udělá parádní hrudky a můžete polívku za stálého míchání vylít do záchoda

      17.09.2011 11:56:40

      • kacenace
        kacenace

        Re: Panebože,zalít horkou jíšku horkou vodou?To vám udělá parádní hrudky a můžete polívku za stálého míchání vylít do záchoda

        a proč ne? já to jinak nedělám a hrudky jsem v životě neměla ;)

        21.02.2012 18:27:13

      • fp
        fp

        Mě to ještě nikdy hrudky neudělalo, takže do toho záchodu hoď svoje ruce, děvenko.

        31.05.2013 12:48:24

      • lumik
        lumik

        horká jíška se opravdu horkou vodou nebo vývarem nezalévá,vždy chladná jíška do horkého vývaru a obráceně

        25.04.2016 14:21:03


    Nalezeno receptů: 22
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Cibulová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.