reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cibulová marmeláda

Velice pikantní chuťovka, kterou můžeme podávat k masu, jednohubkám nebo jiným dobrotám. Tato marmeláda má velmi široké spektrum použití.


  • 3,4

    85×

    3,4 85
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na tenká kolečka. Čím tenčí kolečka budou, tím dřív budeme mít hotovo.

V kastrůlku zpěníme máslo s olejem. Vsypeme cibuli a asi 10 minut ji necháme jen velmi zvolna restovat na mírném ohni. Pak přisypeme česnek. Přidáme polovinu cukru a octa a vše necháme 20 minut dusit.

Směs lehce osolíme a opepříme. Přidáme špetku chilli koření a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs promícháme a ochutnáme. Podle chuti přidáme zbylý cukr a ocet.

Směs necháme asi 5 minut dusit a přilijeme do ní brandy. Směs necháme na ohni pomalu karamelizovat a odpařit z ní většinu tekutiny. Prostě aby měla vzhled klasické marmelády.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Cibulová marmeláda

    Celkový počet komentářů: 6
    • Šárka
      Šárka

      dobrůtka k masu

      Tak se nám to už v lednici chladí, stačí jen vymyslet něco z masíčka na gril a jdeme to načít. Určitě to bude moc dobré, už jsem v průběhu vaření chutnala :-p

      19.08.2016 11:00:20

    • Kaja
      Kaja

      Komentář k receptu Cibulová marmeláda

      Dobry den, muzu se zeptat, jak dlouho pak ta marmelada vydrzi? nebo se normalne zavaruje?

      27.11.2013 14:11:34

      • jiri
        jiri

        Re: Komentář k receptu Cibulová marmeláda

        zde jsem se dozvedel ze vydrzi v lednici i 3 mesice

        http://www.bbcgoodfood.com/rec ipes/1404/red-onion-marmalade

        14.01.2014 23:10:38


    • xpetri
      xpetri

      Vynikající! Doporučuji! .. a děkuji za recept

      04.08.2012 15:21:19

    • lemi
      lemi

      Cibulová marmeláda.

      Je to něco úžasného !!

      24.05.2011 13:53:59

    • doktor
      doktor

      Vážený pane Petře, již jsem si pro sebe nazval Vaše recepty symfoniema kuchyně.Pokaždé se velice těším na výsledky Vaší nádherné fantasie. Děkuji.

      21.09.2006 08:12:21


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Cibulová marmeláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.