Cibulačka

30 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 158215x
Cibulová polévka s chlebem a ementálem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Česnek prolisujeme, nebo nakrájíme na plátky. Cibuli s česnekem orestujeme v hrnci na rozpáleném másle dozlatova. Přilijeme masový vývar a víno. Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a vaříme dalších 10 minut.

Krajíce chleba zbavíme kůrky a nožem vytvarujeme ovály o velikosti misek, do kterých se polévku chystáme podávat. Chléb opečeme z obou stran.

Hotovou cibulačku rozléváme do šálků, přeložíme chlebem a zasypeme sýrem. Polévka ještě není hotová. Takto připravené šálky vložíme do horkovzdušné nebo mikrovlnné trouby a několik minut zapékáme.

Cibulačku ihned podáváme a dáváme pozor, protože šálky budou horké.

Vilienka autor receptu:

Cibulačka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cibulačka

Přidat příspěvek k receptu Cibulačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept