Cibulačka na víně

30 min | polévka | 4 porce | maďarská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 16664x
Cibulovou polévku s kuřecím vývarem podáváme s topinkami a strouhaným sýrem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Na másle orestujeme cibuli do světle žluté barvy, potom přidáme plátky česneku. Asi po jedné minutě vše zalijeme bílým vínem a mícháme tak dlouho, dokud se víno zcela neodpaří. Potom přilijeme silný kuřecí vývar, přidáme všechno koření a zvolna vaříme asi 15 minut. Polévku můžeme jemně zahustit kouskem másla, které obalíme v hladké mouce a 1 minutu v polévce povaříme.

Cibulačku na víně podáváme se strouhaným parmazánem a chlebovými topinkami, potřenými česnekem.

Jarka-P autor receptu:

Cibulačka na víně

Počet přidaných receptů: 1736

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
20 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cibulačka na víně

Přidat příspěvek k receptu Cibulačka na víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept