Tradiční italské velikonoční pečivo.
6 ks | vejce |
2 hrnky | mléko |
8 hrnků | mouka |
kypřicí prášek do pečiva | |
2 lžičky | skořice mletá |
2 hrnky | cukr moučka |
2 lžičky | vanilkový cukr |
1 hrnek | olivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva |
kůra z 1 citronu | |
mléko (zdobení) | |
cukr krupice | |
barevná cukrová rýže |
Na pomoučeném válu zpracujeme těsto z mouky, vajec, cukru, mléka, skořice, olivového oleje, prášku do pečiva a citronové kůry. Těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké.
Poté je rozdělíme na 4 díly, z nichž vyválíme delší válce, které svineme do spirály. Ty potřeme mlékem, posypeme cukrem a barevným sypáním. Pečeme dozlatova asi 40 minut při 170 °C.
Zdroj: Bertolli.cz
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena