V trošce vlažného mléka se lžičkou cukru promícháme rozdrobené droždí a necháme vyběhnout kvásek. Do mísy prosejeme mouku a do středu, kde jsme udělali důlek, přidáme kvásek a promícháme.
Přidáme žloutek, rozpuštěné máslo a zbytek mléka promíchaného se solí, cukrem a rumem. Těsto vypracujeme do bochníčku a přikryté necháme asi hodinu kynout do zdvojnásobení.
Vál lehce pomoučníme moukou a z těsta vyválíme plát silný 1,2 cm. Kulatým menším kroužkem nebo obrácenou sklenkou tvoříme kolečka. Do středu každého kolečka uděláme prstem dírku a párkrát obtáčíme. Kolečka necháme 20 minut kynout.
Ciambelline smažíme ponořené v oleji z obou stran do zlatova, poté ukládáme krátce na ubrousek a hned obalujeme v cukru promíchaném s vanilkou.
Ciambelline s troškou rumu jsou výborné vlažné i teplé.