reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami

Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.


  • 5,0

    5 1
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

1569 kJ / 374,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Do misky nalijeme trochu vlažné vody, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme na teplém místě vzejít.

Do mísy nasypeme zbytek mouky, přidáme lžičku soli, vlažnou vodu, olivový olej a kvásek. Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 20 minut kynout.

Mezitím si nakrájíme černé olivy a sušená rajčata na kousky.

Do těsta zapracujeme olivy s rajčaty a těsto na ciabattu necháme dalších 20 minut kynout. Můžeme přidat i nasekanou čerstvou bazalku.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, těsto nakrájíme na přibližně stejně velké kousky a vytvarujeme z nich bagetky. Bagety přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrchu je můžeme párkrát naříznout ostrým nožem. Ciabatty necháme na plechu ještě alespoň 15 minut kynout a pak už je máme připravené k pečení.

Ciabatty vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme je přibližně 20 minut do zezlatovění.

Vychladlou ciabattu s černými olivami a sušenými rajčaty krájíme na plátky a podáváme. Nejlépe chutná potřená ochuceným olivovým olejem, do kterého přidáme trochu balzamikového octa a nadrobno nasekané čerstvé bylinky. Zdobíme lístkem čerstvé bazalky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami

    Celkový počet komentářů: 1

    • veronika (tecka) so
      veronika (tecka) so

      Komentář k receptu Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami

      Skvělý recept na výborné pečivo!!!
      Povedlo se na poprvé, snadná příprava. Už se vám nebude chtít kupovat pečivo v obchodě�

      13.08.2018 17:54:30


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.