reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chuťovky s tapenádou a vejci

Chuťovky s tapenádou a vejci

Kolečka opečené bagety s tapenádou z černých oliv a ozdobená vajíčkem. Výborně chutnají jako pohoštění k vínu. Recept na předkrm i chuťovku.


  • 3,6

    37×

    3,5 37
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme tapenádu. Černé olivy a kapary necháme okapat. Česnek oloupeme a petrželku i rukolu omyjeme. Vše vložíme do mixeru, přidáme ančovičky i s olejem a rozmixujeme dohladka. Podle chuti hladký hustý krém okořeníme mletým chilli kořením a pepřem. Je-li krém příliš hustý, zředíme ho olivovým olejem. Tapenádu přendáme do sklenice a necháme v lednici odležet.

Připravíme si majonézový krém na ozdobu. Majonézu promícháme se 2 lžícemi tapenády a podle chuti opepříme a osolíme.

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Bagetu nakrájíme na kolečka, potřeme olivovým olejem a rozpečeme v předehřáté troubě dorůžova. Kolečka bagety namažeme tapenádou, poklademe vejcem a ozdobíme majonézovým krémem a lístkem rukoly.

Chuťovky s tapenádou a vařenými vejci můžeme podávat jako předkrm nebo pohoštění k pivu a vínu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chuťovky s tapenádou a vejci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.