reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Chutný znojemský guláš

Obměna klasického guláše se sterilovanou okurkou. Recept na chuťově zajímavou omáčku k houskovým knedlíkům, rýži nebo těstovinám.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Připravíme si veškeré ingredience na znojemský guláš. Hovězí maso nakrájíme na stejné kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme na hrubo. Chlebovou kůrku nastrouháme na jemno.

Slaninu rozpustíme, přidáme nasekanou cibuli a osmažíme ji dorůžova.
Přisypeme mletou papriku a zamícháme.

Vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme, krátce osmahneme, potom podlijeme horkou vodou nebo vývarem z kostí, přiklopíme pokličkou a dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby mírně podlijeme horkou vodou.

K téměř měkkému masu přidáme rajský protlak, nakrájené nebo nastrouhané sterilované okurky, nastrouhanou chlebovou kůrku na zahuštění a dodusíme maso doměkka.

Chutný znojemský guláš podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chutný znojemský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.