Jednoduchý recept na výborné vepřové závitky plněné salámem, slaninou, cibulí a okurkou.
2 ks | cibule |
1 lžíce | hořčice |
10 dkg | sádlo |
2 lžíce | hladká mouka |
5 dkg | anglická slanina |
1 ks | okurky kyselé |
3 plátky | vepřová kýta |
10 dkg | jemný salám |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
hořčice | |
mletý černý pepř |
Vepřový plátek omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plátky masa poklademe anglickou slaninu, klínek cibule, hranolek okurky a jemného salámu. Závitky svineme a stáhneme motouzem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli dotmava, vložíme závitky orestujeme ze všech stran, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí doměkka. Měkké závitky vyjmeme, základ dolijeme trochou vody a necháme zavařit. Potom zahustíme hladkou moukou, šťávu provaříme, dochutíme solí, pepřem, popřípadě lžičkou hořčice a přecedíme. Chutný vepřový závitek podáváme s dušenou rýží nebo bramborovou kaší.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
8 tipů, jak připravit masové závitky
Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
autor Renegene
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena