reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chutné zeleninové karbanátky

Po mnohých těžkých jídlech se dobře hodí chutné zeleninové karbanátky. Recept je velmi variabilní a pokrm velmi chutný a lehký.


  • 2,6

    18×

    2,5 18
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 657 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Zatím ještě není dostatek čerstvé zeleniny, použila jsem proto zeleninu mraženou a sice směs brokolice, květáku, zelené fazolky, mrkve a zeleného hrášku, ale můžeme zvolit jakoukoliv zeleninu podle naší chuti.

Zeleninu necháme ve studené vodě rozmrazit, scedíme a v malém množství osolené vody zeleninu od bodu varu povaříme asi 5 - 7 minut, scedíme, necháme úplně vychladnout a část vody z vaření odložíme bokem. Zatím pokrájíme na kolečka očištěnou jarní cibulku i s natí a posekáme omytou pažitku.

Do mísy nalijeme asi 150 ml vody odložené z vaření zeleniny, rozklepneme 2 vejce, přilijeme 150 ml studeného mléka, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a všechno spolu dobře rozšleháme. Do vaječné směsi přidáme kurkumu, mletý muškátový květ, majoránku, posekanou jarní cibulku i s natí, posekanou pažitku a přidáme tolik mouky, aby vzniklo husté lité těsto. Těsto dobře promícháme, přidáme prášek do pečiva a znovu promícháme.

Do litého těsta vmícháme povařenou vychladlou zeleninu a necháme asi 30 minut odstát. Na pánvi rozehřejeme olej, naběračkou dávkujeme těsto se zeleninou do oleje a hřbetem polévkové lžíce vytvarujeme karbanátky, které smažíme z jedné strany do zlato-červené barvy asi 5 až 7 minut. Když se okraje karbanátků začnou zbarvovat do červena, obracečkou obrátíme a vysmažíme i z druhé strany.

Smažené zeleninové karbanátky dáme odsát od nadbytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku. Zatím uvaříme nové brambory v osolené vodě, scedíme a pootáčíme potřesením v ohřátém másle s posekanou petrželovou natí.

Chutné zeleninové karbanátky servírujeme horké s novými brambory s máslem a posekanou petrželkou. Jde o rychlé jídlo s lehkou přípravou. Zeleninové karbanátky jsou nadýchané, lehoučké jako pírko, velmi chutné a lahodné s příjemným kořením. Pokrm je velmi variabilní, vhodný jako rychlý oběd či večeře.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chutné zeleninové karbanátky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Chutné zeleninové karbanátky

      nemyslím, zelenina tam je.

      10.12.2016 05:54:45

    • Hana
      Hana

      Komentář k receptu Chutné zeleninové karbanátky

      To nemá se zeleninovými karbanátky nic společného!

      09.12.2016 20:59:03


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Chutné zeleninové karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.