reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chutné lasagne s mletým masem

Recept od maminky na přípravu výborného pokrmu se zeleninou, mletým masem a těstovinami.


  • 2,3

    2,3 3
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

omáčka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme bešamel. Dvě větší lžíce másla necháme rozpustit, metličkou přimícháme hladkou mouku, mléko, sůl, pepř, nastrouhaný trochu muškátový oříšek a nakonec strouhaný sýr eidam.

Běšamel stále mícháme, ale nevaříme. Udělá se vlastně taková sýrová omáčka. Sýry můžeme různě kombinovat, případně koupit lepší sýr (např. gouda, ementál apod.).

Jednu cibuli pokrájíme na kostičky a osmahneme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso a osmahneme, poté zalijeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Dále podlijeme trochou vody a ještě chvíli dusíme.

Přidáme oregano, tymián, pepř, sůl a bylinky podle chuti. Já přidala bazalku, provensálské bylinky, kurkumu a medvědí česnek. Když máme toto připraveno, začneme vrstvit na lasagne. Začneme bešamelem a potom rozložíme pláty. Další patro bude tvořit masová směs a vrstvy opakujeme dále. Musíme končit pláty lasagní a zasypeme nastrouhaným sýrem, třeba nivou.

Patra trochu přimáčkneme, aby se lasagne nasákly a změkly. Lasagne pečeme asi 30 minut při 160 °C, ale záleží na naší troubě. Pokrm by měl být zlatavý, ale ne spálený. Zkuste lasagne trochu propíchnout nožem a zjistíte, jak jsou měkké.

Chutné lasagne s mletým masem podáváme jako dobrý oběd nebo večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chutné lasagne s mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.