reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chutné lasagne podle Kačky

Receptů na lasagne je spousta a každý si myslí, že ten jeho je jedinečný a jediný ten pravý. To si já nemyslím, ale každý komu jsem tyto své lasagne naservírovala, říkal že lepší nejedl.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň 1

náplň 2

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 670 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Jako první si připravíme omáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev a petržel nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli spolu s nakrájenou mrkví a petrželí. Až bude cibule zlatavá, přidáme mleté maso, necháme zatáhnout a podlijeme červeným vínem. Přidáme sůl, pepř a bylinky podle chuti - já jen lehce popráším. Přivedeme k varu, přidáme krabičku pomodora a nakrájených loupaných rajčat a necháme dusit pod pokličkou přibližně 30 minut.

Mezitím připravíme bešamel. V hrnci rozpustíme máslo, až nám lehce zpění, přidáme hladkou mouku podle potřeby (asi 3 lžíce), aby směs vytvořila hustou žlutou kaši. Za vydatného míchání lehce osmahneme na mírném ohni a dáváme pozor, aby se mouka nepřipalovala. Až bude směs zlatavá, přilijeme mléko, které má pokojovou teplotu a vydatně, nejlépe metličkou, mícháme, aby se neutvořily hrudky a přivedeme k varu. Až začne bešamel houstnout, zeslabíme na sporo a vaříme alespoň dvě minuty.

Výrobce většinou na baleních lasagní uvádí, že je není potřeba předvařit, jenže v takovém případě se s těstovinami špatně manipuluje, protože jsou velmi tvrdé a každý má zapékací mísu jiných rozměrů a většinou se tam těstoviny nevejdou a je třeba je rozlámat. Jenže v takovém případě se lasagně rády drolí na kousky. Proto si převařím v konvici vodu, nechám zchladnout cca na 60 °C, naliji do mísy, přidám olej, sůl a naskládám lasagne tak, aby se na sebe nepřilepily (jednu vertikálně a jednu horizontálně). Nechám pár minut a poté poddajné těstoviny kladu do mísy.

Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a dáme předehřát troubu. Do mísy začneme vrstvit hotovou omáčku, bešamel a těstoviny v pořadí: bešamel, těstoviny, omáčka, bešamel atd., až vytvoříme tři patra lasagní a dvě patra omáčky. Nahoře končíme těstovinami, které hustě posypeme strouhaným parmazánem.

Připravené lasagne zapékáme asi 20 minut při 200 °C.

Chutné lasagne podle Kačky podáváme horké.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chutné lasagne podle Kačky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Katka Munková
      Katka Munková

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      27.04.2018 10:23:41

    • Martina Nová
      Martina Nová

      Naprosto skvělé lasagne. Dělala jsem je doma již několikrát a nikdy nezbyde ani do večera ���

      23.03.2018 12:41:40


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Chutné lasagne podle Kačky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.