reklama
hledat uživatel
       

Chutné karbošky

Osvědčený recept na výborné kořeněné karbanátky po našem.


  • 3,3

    171×

    3,3 171
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle potřeby

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 877 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 705 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme, jeden stroužek nasekáme na jemno a další stroužky prolisujeme. Dva rohlíky (tři dny staré) nakrájíme na kostičky a zalijeme vřelým mlékem. Rohlíky necháme nasáknout a potom vlažné rohlíky utřeme vidličkou na kaši. Petrželku nasekáme na jemno. Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky.

Polovinu cibule vsypeme k mletému masu a druhou polovinu osmažíme dozlatova na oleji nebo sádle. Ke konci přidáme nakrájený stroužek česneku, ale necháme ho smažit jen chvíli, když zavoní, odstavíme a necháme zchladnout.

Syrovou polovinu nakrájené cibule a kaši z rohlíků přidáme k mletému masu. Postupně vmícháme nebo hnětačem zapracujeme dvě vejce, lžíci nasekané petrželky, lžíci plnotučné hořčice a prolisovaný česnek. Po lžičce přidáme drcený kmín, koření na gyros, koření na souvlaki, dvě lžičky vegety nebo podravky a mleté sladké papriky. Kdo má rád ostřejší chuť, nahradí sladkou papriku lžičkou pálivé papriky.

Směsi koření jsou dost slané, takže sůl moc nepotřebujeme, ale případně směs dochutíme solí podle sebe. Následně podle chuti okořeníme ještě pepřem a směs podle potřeby zahustíme 3 lžícemi pšeničných otrub. Nakonec vmícháme studenou osmaženou cibuli a nakrájenou uzenou slaninu.

Ze směsi mletého masa tvoříme menší karbošky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji na pánvi.

Chutné karbošky podáváme s bramborovou přílohou nebo s čerstvým chlebem, hořčicí a zeleninovou oblohou či kyselou okurkou. Karbošky jsou výborné horké i za studena.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chutné karbošky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.