Chutné francouzské brambory

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1350x
Snadný a rychlý recept na zapečené brambory s kolečky vajec a slovenským točeným nebo párkovým salámem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Celé brambory se slupkou uvaříme tak, aby byly hodně měkké. Dále si uvaříme vejce natvrdo. Mezitím nakrájíme slovenský točený salám nebo párkový salám na kolečka nebo trojúhelníčky.

Po uvaření oloupeme brambory i vejce a nakrájíme na kolečka. Já na obojí používám kráječ na vajíčka. Po nakrájení všech surovin vrstvíme na pekáč: 1. vrstva brambory, 2. vrstva vejce, 3. vrstva salám, 4. vrstva brambory, 5. vrstva vejce, 6. vrstva salám a 7. vrstva brambory, které nakonec osolíme a opepříme.

Francouzské brambory pečeme, dokud nezačnou být vrchní brambory na krajích připečené a kolečka brambor se začnou lesknout. Asi 10 minut před koncem pečení můžeme brambory zalít třemi rozšlehanými vejci.

Francouzské brambory jsou dobré s kyselou okurkou.

autor receptu:

Chutné francouzské brambory

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
4
skvělý recept
8 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chutné francouzské brambory

Přidat příspěvek k receptu Chutné francouzské brambory
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept