reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chutné domácí rohlíky

Recept na úplně obyčejné rohlíky, které jsou dle mého jedny z nejchutnějších.


  • 0

    0 0
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 789 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 606 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

31. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Recept na vanilkovou zmrzlinu krok za krokem

31. 7. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, sušené droždí, sůl, koriandr a kmín. Přilijeme vodu s octem a olejem a zaděláme těsto. Mísu přikryjeme a na teplém místě necháme 1 hodinu kynout. Pak těsto vyndáme na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme na 24 stejných dílů, z každého uděláme bochánek a necháme ještě pod utěrkou 20 minut odpočinout.

Mezitím si připravíme plechy, dáme na ně pečící papír a do misky nalijeme trochu mléka na potření rohlíků, případně ještě připravíme posyp (hrubozrnnou sůl, mák, kmín, sezam - podle chuti). Domácí rohlíky ale také nemusíme sypat ničím, pokud chceme rohlíky hladké.

Vezmeme váleček na těsto a bochánky rozválíme na oválnou placičku, kterou pak mírným tlakem oběma rukama rolujeme a zároveň vytahujeme do stran, aby vznikly rohlíky. Můžeme je nechat rovné nebo mírně zahnout.

Domácí rohlíky klademe na plech, necháváme dostatečné odstupy, cca 3 cm, rohlíky ještě nabudou, tak aby se nám neslepily. Potřeme je mlékem a posypeme podle libosti, poté rohlíky necháme ještě 30 minut kynout.

Troubu rozehřejme na 180 °C, vkládáme plechy s nakynutými rohlíky a pečeme 10 - 12 minut.

Chutné domácí rohlíky po upečení klademe na mřížku nebo dřevěnou podložku. Konzumujeme až po vychladnutí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chutné domácí rohlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.