Do tlakového hrnce vložíme omytá kuřecí stehna, očištěnou mrkev, celer, nové koření, bobkový list, celý pepř, cibuli, vodu a vaříme asi 45 minut. Mezitím druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, gothaj nakrájíme na malé kostičky, nivu nastrouháme a pažitku nebo petrželku nasekáme nadrobno.
Uvařená stehna obereme na kousky. Do pekáče vysypeme rýži z 3 varných sáčků. Na másle si osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme gothaj, kousky kuřecího masa a slepičí bujon. Bujon necháme rozpustit a tuto směs přidáme do pekáče k syrové rýži. Dále přidáme špetku kmínu, soli a kari koření. Do pekáče přilijeme vývar z kuřete. Pokud jsou syrové rýže například 2 hrnky, přilijeme 4 hrnky vývaru, tedy jednou tolik. Já přidávám vývaru i víc. Rizoto je pak vlhčí.
Rizoto vložíme do trouby a pečeme, dokud rýže nezměkne, přibližně asi 30 minut.
Chutné a levné kuřecí rizoto na talíři posypeme nastrouhanou nivou, ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí a podáváme s kyselou okurkou.