Chutná vejmrda

15 min | omáčka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 16405x
Staročeská příloha k vařenému ovaru, klobásám a uzenému. Asi nejjednodušší recept na oblíbenou zabíjačkovou přílohu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čerstvý křen očistíme a jemně nastrouháme. Velké jablko (nebo dvě střední) oloupeme a nastrouháme nahrubo.

K nastrouhanému jablku nebo křenu přimícháme lžičku octa, zalijeme trochou vroucího hovězího vývaru a dosolíme podle chuti. V chladničce vejmrda vydrží bez oxidace dva dny.

Chutnou omáčku vejmrdu podáváme k uzeninám, vařenému kolenu nebo ovaru.

veraricna autor receptu:

Chutná vejmrda

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

Recept Chutná vejmrda byl 26.12.2013 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
363 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chutná vejmrda

Přidat příspěvek k receptu Chutná vejmrda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept