reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chutná srnčí kýta na červeném víně

Plátky srnčí kýty s delikátní vinnou omáčkou. Recept na dobrou zvěřinovou specialitu.


  • 4,1

    4,1 9
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Srnčí maso naložíme předem - osolíme, prošpikujeme, svážeme a přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijeme červeným vínem a necháme dva dny odležet.

Maso pak dáme stranou a marinádu přecedíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a srnčí opečeme ze všech stran. Pak ho vyndáme na talíř a do hrnce nasypeme zeleninou z marinády. Přidáme k ní třtinový cukr, rajský protlak a necháme zarestovat.

Pak vložíme zpátky maso a zalijeme ho přeceděnou marinádou. Přivedeme k varu, dosolíme a necháme zhruba hodinu dusit doměkka. Hotové maso vyndáme a omáčku propasírujeme přes síto. Ze srnčího sundáme provázek, nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.

Chutnou srnčí kýtu na červeném víně podáváme s libovolnou přílohou.

Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chutná srnčí kýta na červeném víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.