Rychlá a jednoduchá omáčka s kousky masa připravená podle snadného variabilního receptu. Množství ingrediencí použijeme podle chuti a požadovaného množství omáčky.
podle potřeby | |
---|---|
cibule | |
kuřecí maso | |
hladká mouka | |
podle chuti | |
podravka | |
mletá sladká paprika | |
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí maso, které při smažení ochutíme podravkou a opepříme. Jakmile je maso osmažené do běla, přidáme mletou sladkou papriku. Vše přendáme do hrnce a zalijeme vodou asi tak, aby voda zakryla masové kostičky, případně aby byla o něco málo výš, poté přikryjeme hrnec pokličkou. Maso necháme povařit, aby změklo a bylo krásně křehké. Hladinu vody během vaření doléváme podle toho, jak se vypařuje. Jakmile je maso křehké, omáčku zahustíme (například moukou). Chutnou omáčku s kuřecím masem můžeme podávat s rýží, bramborovou kaší, těstovinami či jinými přílohami podle chuti.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
autor Suzanne Dzupik
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena