reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chutná játrová paštika

Recept na výbornou jemnou paštiku, kterou zvládne úplně každý a překvapí své okolí.


  • 4,5

    30×

    4,4 30
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Vepřovou plec či krkovici nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče. Když se nám tam vejde, přidáme tam i vepřový bok (bůček), jinak ho upečeme zvlášť. Maso osolíme a k němu vložíme asi 8 celých stroužků česneku a 4 až 5 kusů velkých cibulí rozkrojených na čtvrtky. Maso trochu podlijeme a dáme péct krásně do hněda - nebojíme se toho.

Než se nám maso upeče, umeleme na jemno syrová játra a tyto necháme v lednici, než se maso upeče. Když budeme mít maso upečené, necháme ho vychladnout a také nameleme, a to včetně upečených cibulí a česneku. Mlýnkem prolijeme i výpek.

Namleté maso i játra promícháme. Můžeme ještě zjemnit tyčovým mixérem. Pokud by se směs zdála tuhá, přidáme trochu rozpuštěného sádla, aby se po sterilizaci dala paštika roztírat. Samozřejmě směs dochutíme solí a pepřem. Dále můžeme přidat brusinky či mandle.

Paštiku poté dáme do sklenic (tři čtvrtě sklenice), zavíčkujeme a dáme do hrnce, kde paštiku sterilujeme asi jednu a půl hodiny. Potom necháme vychladnout a pár dní odležet. Koření a dochucení paštiky podle chuti každého.

Játrová paštika výborně chutná k čerstvému pečivu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chutná játrová paštika

    Celkový počet komentářů: 9
    • Karel
      Karel

      koupí se vynikající paštikové koření

      Zdravím všechny " paštikáře " .Každý máme jinou chuť a já jen chci upozornit na koření do paštik,kdyby někdo chtěl vyzkoušet.Já dávám přednost vepřovým játrům.

      05.05.2019 11:10:06

    • Dwnisa
      Dwnisa

      Jak uchovavat a jak dlouho? V lednici nebo ve spajzu?
      Diky

      05.06.2018 22:36:47

      • Hovez1981
        Hovez1981

        Re: Pastika

        Zdravím, paštiku uchovávám v lednici i v komoře. V lednici jsem jí měl (než se snědla) dva měsíce a v komoře měsíc a vše bez problému. Toto je vlastní zkušenost. Déle mi nevydrží, jelikož vždy vše rozdám nebo sníme. V pěkné sklenici je to i dobrý dárek kamarádům.

        15.07.2018 11:26:12


    • Štěpánka
      Štěpánka

      Fůůůů Haa

      Tak ta vypadá dobře :D Postup jednoduchý, k pochopení i pro někoho takového jako jsem já...... Masíčko bude super, takže - zkusím, uvidím (ucítím) a dám vědět. Děkuji za recept.

      21.09.2017 13:03:43

    • milan
      milan

      Chutnal jsem jich a dělal více,ale tato se zdá,že je asi nejlepší.Naproti těm kde se přidavá máslo a vajíčka.Každý jedinec má hold svoji chuť!

      09.01.2017 13:25:50

    • Petr
      Petr

      Měl jsem možnost ochutnat originál a konstatuji, že se povedla. Nikterak kořením zvýrazněná chuť, o to více masová, jak má být.

      01.03.2016 09:48:51


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Chutná játrová paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.