reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Chutná domácí sekaná

Recept na dobrou domácí sekanou s bramborovou přílohou.


  • 3,4

    3,4 5
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Postup přípravy

Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do vlažného mléka.

Do pánve dáme nakrájenou slaninu a necháme slaninu opražit, až pustí tuk. Potom přidáme cibuli a obojí smažíme, aby cibule zesklovatěla. Dáme přitom pozor, aby cibule ani slanina neměly kůrku.

Do mísy dáme mleté maso a přidáme vymačkané rohlíky. Maso začněme rukama míchat a přidáváme osmaženou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici a koření. Když maso drží pohromadě, vyndáme ho z mísy a zpracováváme vše na vále. Než dáme sekanou do pekáče, klidně s ní párkrát uhodíme o vál, abychom z těsta vyhnali vzduch.

Těsto vytvarujeme do šišky a pěkně uhladíme rukou namočenou ve studené vodě. Než dáme sekanou do trouby, potřeme ji připravenou směsí na potírání z piva, oleje, dijonské hořčice a mleté sladké papriky. Sekanou potíráme během pečení několikrát a pečeme ji odkrytou při 180 °C.

Chutnou domácí sekanou podáváme s uvařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chutná domácí sekaná

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.