reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chutná domácí sekaná

Recept na dobrou domácí sekanou s bramborovou přílohou.


  • 3,4

    3,4 5
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

směs



Postup přípravy

Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do vlažného mléka.

Do pánve dáme nakrájenou slaninu a necháme slaninu opražit, až pustí tuk. Potom přidáme cibuli a obojí smažíme, aby cibule zesklovatěla. Dáme přitom pozor, aby cibule ani slanina neměly kůrku.

Do mísy dáme mleté maso a přidáme vymačkané rohlíky. Maso začněme rukama míchat a přidáváme osmaženou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici a koření. Když maso drží pohromadě, vyndáme ho z mísy a zpracováváme vše na vále. Než dáme sekanou do pekáče, klidně s ní párkrát uhodíme o vál, abychom z těsta vyhnali vzduch.

Těsto vytvarujeme do šišky a pěkně uhladíme rukou namočenou ve studené vodě. Než dáme sekanou do trouby, potřeme ji připravenou směsí na potírání z piva, oleje, dijonské hořčice a mleté sladké papriky. Sekanou potíráme během pečení několikrát a pečeme ji odkrytou při 180 °C.

Chutnou domácí sekanou podáváme s uvařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chutná domácí sekaná

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.