reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chutná cuketová nádivka

Recept na chutnou nádivku z cukety, kterou můžeme plnit pečenou drůbež, různé masové rolky a rolády. Cuketová nádivka je výborná za tepla i za studena, může se upéct samostatně a podávat jako příloha.


  • 2,8

    13×

    2,8 13
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Cuketu omyjeme, odkrojíme oba konce, neloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. K cuketě přidáme ve vodě namočené a dobře vymačkané žemle, prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli na jemno, osolíme, výrazně okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a majoránkou, přidáme vejce a promícháme. Zahustíme moukou a přidáme tolik strouhanky, aby vznikla tvarovatelná hmota, necháme odpočinout při pokojové teplotě.

Pekáč vymastíme sádlem anebo olejem, v pekáči rovnoměrně rozetřeme připravenou cuketovou nádivku, povrch polijeme olejem, vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 až 50 minut, dokud nebude povrch do křupava a nedosáhne pěknou zlato-červeno-hnědou barvu.

Upečenou cuketovou nádivku pokrájíme na kostky a můžeme podávat jako samostatné jídlo se sezónní zeleninou, ale také jako přílohu k pečenému masu či k různým zeleninovým omáčkám. Výborně chutná za tepla i na studena. Cuketovou nádivkou plníme drůbež, kterou budeme péct, různé masové rolky a masové rolády.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chutná cuketová nádivka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.