reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chutná cuketová nádivka

Recept na chutnou nádivku z cukety, kterou můžeme plnit pečenou drůbež, různé masové rolky a rolády. Cuketová nádivka je výborná za tepla i za studena, může se upéct samostatně a podávat jako příloha.


  • 2,7

    12×

    2,6 12
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cuketu omyjeme, odkrojíme oba konce, neloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. K cuketě přidáme ve vodě namočené a dobře vymačkané žemle, prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli na jemno, osolíme, výrazně okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a majoránkou, přidáme vejce a promícháme. Zahustíme moukou a přidáme tolik strouhanky, aby vznikla tvarovatelná hmota, necháme odpočinout při pokojové teplotě.

Pekáč vymastíme sádlem anebo olejem, v pekáči rovnoměrně rozetřeme připravenou cuketovou nádivku, povrch polijeme olejem, vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 až 50 minut, dokud nebude povrch do křupava a nedosáhne pěknou zlato-červeno-hnědou barvu.

Upečenou cuketovou nádivku pokrájíme na kostky a můžeme podávat jako samostatné jídlo se sezónní zeleninou, ale také jako přílohu k pečenému masu či k různým zeleninovým omáčkám. Výborně chutná za tepla i na studena. Cuketovou nádivkou plníme drůbež, kterou budeme péct, různé masové rolky a masové rolády.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chutná cuketová nádivka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.