Chutná česnekačka

45 min | polévka | 3 porce | rakouská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 205x
Recept na vynikající valašskou česnekovou polévku pro posílení imunity v období výskytu respiračních chorob.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme a necháme v celku.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájené brambory a smažíme asi 5 minut. Poté přidáme celé stroužky česneku, zalijeme 1 litrem vroucí vody, přidáme bobkový list, sůl a celý černý pepř podle chuti. Česnekačku vaříme zhruba 30 minut, potom vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme.

Chutnou česnekačku podáváme horkou, posypanou strouhaným sýrem a s topinkami - kousky bagety osmažíme z obou stran na pánvi na trošce oleje a potřeme česnekem.

autor receptu:

Chutná česnekačka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chutná česnekačka

Celkový počet komentářů: 1
  • Super polívka 16.08.2017 08:36:55

    S touhle polívkou byly ohřáty " studená " rána v srpnu na raftech na Vltavě.
    Tohle nám vždy dodalo energii aby jsme zvládli další úsek sjíždění řeky na raftech...

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Chutná česnekačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept