Chřestové rizoto naší Jany

45 min | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1143x
Sezonní recept na výborné rizoto.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce a povaříme krátce v osolené a citronem okyselené vodě. Povařený chřest scedíme, prolijeme studenou vodou a nakrájíme na špalíčky 2 - 3 cm dlouhé.

Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme ji na olivovém oleji, přisypeme rýži na rizoto. Rýži orestujeme, přilijeme víno, když se odpaří, tak za stálého míchání přiléváme po naběračkách horký vývar. Takto postupujeme vždy, když se předchozí naběračka vývaru odpaří. Budeme potřebovat asi 1 l vývaru. Pokračujeme, dokud není rýže měkká, pak vmícháme máslo, parmazán a chřest. Na závěr chřestové rizoto dochutíme solí a pepřem.

Chřestové rizoto naší Jany rozdělíme na porce a podáváme jako lehký hlavní chod.

lumik autor receptu:

Chřestové rizoto naší Jany

Počet přidaných receptů: 264

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chřestové rizoto naší Jany

Přidat příspěvek k receptu Chřestové rizoto naší Jany
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept