reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Postup přípravy

Chřestové výhonky oloupeme. Odřízneme a odložíme špičky. Chřest nakrájíme na 2 cm široké plátky.

V hrnci rozpustíme máslo a všechen nakrájený chřest na něm podusíme. Směs zaprášíme moukou a zpěníme dozlatova. Vše podlijeme mlékem a vývarem a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Pak polévku rozmixujeme, přidáme kousky chřestu, smetanu a necháme mírně vařit dalších 5 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem, cukrem a sherry.

Na teflonové pánvi opražíme lískové hoblinky.

Chřestovou polévku podáváme teplou. Zdobíme zakysanou smetanou a praženými lískovými hoblinkami.

Foto: Profimedia.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chřestová polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • Mr. Milo
      Mr. Milo

      Osobně jsem si přidal (spíše kvůli barvě) osmaženou mrkvičku.

      03.07.2010 12:37:59

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Chřestová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.