Chřest se šunkou a sýrem

1 h 15 min | hlavní chod | německá kuchyně | recept zobrazen: 54333x
Sezona čerstvého chřestu prý začíná na jaře od svatého Jana. Z dovozu ho můžeme mít k dispozici i na podzim a v zimě, jenom si musíme pohlídat dobrou kvalitu a podívat se, zda byl vhodně uskladněn.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Odřízneme tvrdé konce chřestu a oloupeme oddenky. Chřest povaříme v páře cca 12 minut (v horké vodě cca 9 minut), scedíme a necháme zchladnout. Ponecháme si asi 1,5 dl vývaru z chřestu.

Vychladlý chřest pokrájíme na kousky asi 4cm dlouhé, proložíme nudličkami šunky. Pak připravíme lehký bešamel z másla, chřestového vývaru, cukru, soli a kapky smetany.

Do zapékací formy vložíme kousky chřestu, promícháme se šunkovými nudličkami, osolíme, opepříme, zalijeme lehkou bešamelovou omáčkou, případně zakápneme citronovou šťávou. Posypeme nasekanou petrželí a promícháme. Dáme lehce zapéct, cca 10 minut, pak vyjmeme, posypeme nastrouhaným sýrem a dále zapékáme, dokud se sýr neroztaví.

Chřest se šunkou a sýrem podáváme s vařenými brambory nebo pečivem a samozřejmě s bílým vínem.

autor receptu:

Chřest se šunkou a sýrem

Počet přidaných receptů: 54

Ingredience

Vaše cena 2990 běžně 6240 Kč sleva 52 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
24 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Chřest se šunkou a sýrem

Recept se nachází v 101 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4043 receptů
Baborka
Zeleninové recepty 110 receptů
Evelka
gurmánka 122 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chřest se šunkou a sýrem

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • Komentář k receptu Chřest se šunkou a sýrem Tonda 14.05.2014 18:49:07

    Neměla by být v bešamelu nějaká mouka?

  • uvařeno a vylepšeno libor (tecka) podhorsky 03.06.2012 20:44:23

    Uvařil jsem přesně podle receptu a skvělé, jako přílohu jsem použil bramborové noky se sýrovou omáčkou omáčkou, tedy:
    osmažená slanina, trocha smetany, strouhaný eidam, lžíce hořčice dle chuti a nasekaná čerstvá petrželka, překvapivě to k sobě sedne

  • tak tenhle recept je geniální!!!s přítelem se nám dělali boule za ušima! díky moc:-)

    • Re: mňam! Alena Štěpánková 06.05.2012 09:13:02

      Fakt? Tak to Vás musím pochválit. S chřestem to není vždy jednoduché - a když se dobře neoloupe, případně neuvaří, nebo je starý, tak to může taky být nepoživatelné.Já jsem dříve chřest milovala, preferovala, doporučoval, ale prárkrát už to taky nevyšlo....; tak si od něj držím zdvořilý odstup.
      A. Š.

  • Jak na to Radim 22.04.2012 16:59:02

    Já jsem přehlédl, že se musí chřest oloupat, tak jsme to dělali až na talíři, jinak se to nedalo sníst ;-) Když se ale všechno dobře osolí a okoření, tak je to bašta. Navíc jsme si k tomu dali bramborovo-brokolicové pyré a to Vám byla bašta :-)

  • koukej lucie 08.05.2010 09:55:49

    koukej moře chřestu

  • Petr 16.05.2011 01:27:42

    Je to fakt odporný! Chřest nikdy víc!

    • Možná jste blbě uvařil chřest. Možná jste měl špatný chřest, možná jste ho špatně oloupal.
      Ale i já sama musím přiznat, že mi už chřest tolik nechutná. A navíc - tento recept jsem vařila jen 3x; poprvé byl dobrý, pak 2x jenom průměrný, tak odpusťte.

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Chřest se šunkou a sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Nutričně hodnotná strava je důležitá jako základ správného vývoje dítěte a jeho zdraví v dospělosti, s tím jistě všichni souhlasíme. Jak ale ovlivnit, zlepšit či obohatit stravování dětí ve školních jídelnách a jiných kolektivech?

  • Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Často sami sobě nevěnujeme příliš pozornosti, dokud se někde neobjeví problém. Stejně tak zdravé oči, především v mladším věku, většina z nás považuje za samozřejmost. Naše oči jsou však každý den vystavovány mnoha nepříznivým vlivům, ať je to všudypřítomný prach, vítr, pyly, monitor počítače, klimatizace nebo dlouhodobé vypětí díky soustředění.




přidat nový recept