reklama
hledat uživatel
       

Chřest s vejci

Restovaný chřest následně zapečený s vejci.


  • 3,0

    304×

    2,9 304
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Tvrdou část stopky chřestu odkrojíme, zbytek oloupeme nožíkem. Chřest pak svážeme do svazku a v osolené vodě povaříme asi 15 minut. Špičky chřestu nesmí být rozvařené. Potom chřest nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm a horní část chřestu necháme vcelku.


Všechen nakrájený chřest orestujeme na troše olivového oleje a osolíme. Do 4 zapékacích misek vložíme orestovaný chřest, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Navrch opatrně rozklepneme vejce (snažíme se, aby zůstalo co nejvíce pohromadě) a posypeme pažitkou (krájenou jarní cibulkou).


Zapečeme ve vodní lázni přibližně 5 minut, podáváme s opečenými plátky chleba.

Zdroj: Bertolli.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chřest s vejci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.