reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chřest s holandskou omáčkou a Jamon Serano

Recept na chřest s holandskou omáčkou a Jamon Serano.


  • 4,0

    4 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

844 kJ / 201,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Nejprve si připravíme chřesty ke spaření a to tak, že odřízneme zdřevnatělé, tvrdé konce a tak do poloviny je oloupeme. Zelený chřest spaříme ve vroucí osolené vodě, do které přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Bílý chřest spaříme ve vodě s máslem a trochou cukru. Chřesty zchladíme v ledové vodě.

V kastrůlku rozpustíme na mírném ohni máslo, přivedeme do varu a necháme převářet a sbíráme vzniklou pěnu, dokud se nám neodpaří všechna voda. Přepuštěné máslo přecedíme přes jemný cedník.

Do kastrůlku vymačkáme šťávu z poloviny citronu, přidáme bílé víno, pasterované žloutky, sůl a čerstvě mletý bílý pepř. Směs šleháme za neustálého míchání na vodní lázni do zhoustnutí. Do vyšlehané pěny pomalu zašleháváme přepuštěné máslo, případně dochutíme citronovou šťávou, solí nebo pepřem.

Na talíř servírujeme například tak, jako na fotografii. Zelený chřest přeložíme bílým chřestem, ozdobíme a přelijeme omáčkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chřest s holandskou omáčkou a Jamon Serano

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.