reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chrášťanská drštková polévka z hlívy od Janinky Hrdé

Recept na výbornou dršťkovku z hub.


  • 4,2

    4,2 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Asi ve čtyřlitrovém hrnci rozpustíme bílý tuk (1 cm), přidáme nakrájenou cibuli a pomalu smažíme tak, aby aspoň třetina z množství smažené cibulky byla dozlatova (zbytek stačí do zesklovatění). Zalijeme vodou do třetiny hrnce, necháme vařit a zatím omyjeme hlívu a nakrájíme ji na útvary asi 2 - 3 cm dlouhé a 1 cm široké. Hlívu přidáme do hrnce.

Do litrové odměrky (nebo do jiné podobné nádoby) dáme studenou vodu, přisypeme hladkou mouku a rozmícháme do podoby mléka. Dále přidáme sůl, bujonovou kostku, koření (kmín, papriku sladkou i pálivou, kečup) a 1 velký stroužek prolisovaného česneku, také rozmícháme. Přilijeme do hrnce (nejlépe do vroucí polévky) a necháme pomalu probublávat. Pozor, mícháme, aby se mouka nepřipálila. Kdyby se nám připálila, byla by dršťková polévka z hlívy ústřičné hořká, ale jestliže se jen přichytí, nezoufejme, nýbrž hrnec asi na 2 minuty odstavme a zamíchejme. Potom půjde hezky odlepit ode dna. Po čtvrt hodině vaření hlívy přidáme brambory, majoránku a vaříme doměkka. Polévku z hlívy ústřičné podle potřeby dochutíme.

Chrášťanská drštková polévka z hlívy od Janinky Hrdé nejlépe chutná s čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chrášťanská drštková polévka z hlívy od Janinky Hrdé

    Celkový počet komentářů: 1

    • Premio
      Premio

      To musí být vtip a k tomu hodně špatný! Z hlívy a nebo kotrce je úžasná polévka, ale tohle! Tato polévka se přeci vaří stejně, jako normální drstkovka, jen se drstky zaměni za houby. Je opravdu zoufalé, co někdo dokáže vytvořit. Člověče, takové šílenosti sem dávat nesmite! Vždyť sem chodí lidé, co neumějí vařit a hledají zde nějakou inspiraci a když budou vařit takové hrůzy, tak kam to naše vaření dospěje! Jestli se u vás toto vaří, to je vaše věc, ale sem prosím takové hrůzy nepište i tak už jich je tady až až.

      25.10.2014 16:36:05


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Chrášťanská drštková polévka z hlívy od Janinky Hrdé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.