reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chlupaté kulaté bramborové knedlíky

Chlupaté kulaté bramborové knedlíky

Kulaté chlupaté knedlíky z vařených a syrových brambor, které podáváme jako přílohu k pečeným masům se zelím.


  • 3,4

    54×

    3,3 54
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Omyté brambory oloupeme. Polovinu brambor uvaříme v osolené vodě doměkka, potom je slijeme a důkladně necháme okapat. Vychladlé vařené brambory prolisujeme do mísy. Do hrnce, ve kterém budeme knedlíky vařit, vložíme dostatečně velký plátěný ubrousek nebo řidší utěrku, na kterou na jemném struhadle nastrouháme druhou polovinu syrových brambor. Poté stočením utěrky nastrouhané brambory "vyždímáme" a tím je zbavíme veškeré tekutiny. Výluh z brambor nevyléváme, ale přidáme k němu vodu ve které budeme knedlíky vařit.

Připravíme si těsto. K vařeným prolisovaným bramborám přidáme syrové nastrouhané brambory, solamyl, sůl a vejce. Směs důkladně propracujeme a podle potřeby zahustíme několika lžícemi polohrubé mouky. Těsto nesmí být příliš tuhé, má být spíše řidší, ale jen tak, aby se z něj daly tvarovat knedlíky. Z těsta pak tvoříme rukama potřenýma olejem koule ve velikosti tenisových míčku, které zvolna vaříme ve výše uvedeném roztoku přibližně 20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a můžeme servírovat.

Chlupaté knedlíky podáváme jako přílohu například k vepřové pečeni, huse nebo kachně. Výborně chutnají se zelím, smaženou cibulkou a slaninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chlupaté kulaté bramborové knedlíky

    Celkový počet komentářů: 1

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Chlupaté kulaté bramborové knedlíky

      Jarka - P, konečně mám výborný recept na chlupaté knedlíky, ohvězdičkováno *****
      uloženo, děkuji za recept :-)

      12.03.2017 17:07:06


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Chlupaté kulaté bramborové knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.