reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Klasika, která nezabere spoustu času, ale přesto si výborně pochutnáte.


  • 3,3

    750×

    3,3 750
  • 30 min

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

1704 kJ / 407,2 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich slijeme.

Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější těsto. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme je podle velikosti 8 - 10 minut.

Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou slaninou nebo osmaženou cibulí, nebo jako přílohu k pečenému masu a dušenému zelí. Chlupaté knedlíky se dají připravit také z těsta, které je směsí syrových a uvařených brambor.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chlupaté knedlíky

    Celkový počet komentářů: 36
    • Leoš
      Leoš

      Něco v receptu chybí

      Co s tou moukou?

      14.08.2018 05:40:44

    • Marketa
      Marketa

      chlupacky nezmodraji

      Varim chlupate knedliky podle prastare kucharky: Aby nezmodraly a zustaly pekne bile, proplachnu uz jemne nastrouhane brambory v situ dobre vodou, pote z nich dobre jakoukoliv tekutinu vymackam. Pridam dalsi prisady a zamicham testo. Uvolneny skrob pri proplachovani je mozno dat vysusit pro pozdejsi pouziti.

      10.08.2018 23:35:00

    • Jirka
      Jirka

      Chlupaté knedlíky - modráky

      Nechcete-li mit chlupaté knedliky do modra, nastrouhejte pred posledni bramborou do testa cibuli (posledni brambora procisti struhadlo od cibule.) Knedliky budou krasne svetle.

      12.11.2017 08:46:32

    • dagmar vosa
      dagmar vosa

      Chlupaté knedlíka

      Chlupaté. Jinak klouzáky, bosáky. Umím od babičky ze Strakonic. Mají být JEN ze syrových, ale jde to hůř. Takže poměr 2 díly syrových 1 díl vařených. Ňikdy nedala vejce. Mírně vařit. Ale co zdůraznila. Nerozvaříš, když HODNĚ vymačkáš veškerou vodu ze syrových. A opravdu mají vlásky a jsou do modra.

      11.11.2016 09:58:27

      • Ivo
        Ivo

        Re: Chlupaté knedlíka

        Ano a správně od Strakonic. Proč název " chlupaté " ? Protože mají " chlupy " z jemně nastrouhaných brambor. Jiný přiléhavý název " modráky " . S vařenými brambory patří názvem někam k vozu " Trabant - limousine " . Měly by mít spíše název " vyrážkové " .

        11.01.2017 16:11:05

    • slunecnice
      slunecnice

      Komentář k receptu Chlupaté knedlíky

      nevím jak je to možné, ale knedlíky se mi rozvářejí, přitom to vařím pozvolna a do těsta jsem dala už 2 vajíčka.

      22.02.2015 11:05:58

    Nalezeno receptů: 36
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Chlupaté knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.