reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chlupaté knedlíky z Plzně

Osvědčený recept na chlupaté knedlíky připravované na Plzeňsku.


  • 4,7

    12×

    4,6 12
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Energetická hodnota

1408 kJ / 336,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Část brambor (200 g) uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Syrové i uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Syrové nastrouhané brambory necháme odstát a potom slijeme vodu, aby v misce zůstal škrob. Oboje nastrouhané brambory smícháme, přidáme hrubou mouku, vejce a osolíme. Podle hustoty přilijeme mléko. Těsto nesmí být příliš tuhé.

V hrnci přivedeme vodu k varu a lžící namáčenou ve vodě z těsta tvoříme kuličky (hrudky), které dáváme do vroucí vody. Vaříme 6 - 10 minut podle velikosti. Knedlíky po uvaření můžeme propíchat špejlí, aby se nesrazily.

Chlupaté knedlíky z Plzně podáváme podle chuti jako přílohu k různým masům a omáčkám.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chlupaté knedlíky z Plzně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.