reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chlupaté knedlíky s dubovými hřiby

Recept na velmi chutné a syté chlupaté knedlíky s dubovými hřiby.


  • 3,0

    10×

    3 10
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Postup přípravy

Sušené dubové hřiby namočíme na 30 minut do teplé vody. Čtyři středně velké brambory, pokrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme, necháme odkapat dobře od vody a ještě teplé protlačíme pomocí mačkadla na jednolitou hmotu.

Středně velkou cibuli očistíme, pokrájíme na kostky a opražíme na rozehřátém domácím sádle, přidáme k ní scezené dubové hřiby a restujeme spolu doměkka za občasného podlití vodou od namočení hub, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a mletou sladkou červenou paprikou.

K protlačeným uvařeným bramborům přidáme 3 očištěné a nastrouhané syrové brambory, směs vydatně osolíme, brambory potřebují dost soli, aby naše chlupaté knedlíčky měly i chuť, přidáme celé vejce, promícháme a zahustíme takovým množstvím mouky, abychom dostali tvarovatelné bramborové těsto, které je však dostatečně měkké.

Do vroucí osolené vody pomocí polévkové lžíce namočené ve vroucí vodě odkrajujeme knedlíčky velikosti asi čtvrtiny lžíce, to stačí, protože dost významně zvětší svůj objem během vaření. Občas promícháme, aby se knedlíčky neslepily a vaříme je od jejich vyplavání na povrch vroucí vody přibližně 10 minut. Knedlíčky se během vaření nerozpadnou, což zabezpečí vejce přidané do těsta.

Uvařené knedlíčky scedíme a necháme dobře odkapat od vody, dáme je do mísy a ještě horké promícháme s hřibovo-cibulovou směsí i s tukem z jejich restování. Nejlepší je, když uvařené horké knedlíčky dáme do mísy z jenského skla, která dlouho udrží knedlíčky s hřiby teplé.

Chlupaté knedlíky s dubovými hřiby na talíři ještě posypeme čerstvě nasekanou petrželovou natí a servírujeme s domácími nakládanými sladko-kyselými okurkami nebo s domácí čalamádou. Jde o velmi chutné, nenáročné a laciné jídlo, které zasytí a zahřeje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chlupaté knedlíky s dubovými hřiby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.