reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chlupaté knedlíky podle Mariana

Asi nejjednodušší recept na chlupaté knedlíky. Vhodné jako příloha k masu.


  • 4,5

    17×

    4,5 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a syrové nastrouháme na struhadle na ploše s menšími kapkami. Rohlíky, nejlépe z předchozího dne, nakrájíme na kostičky o hraně velikosti tak 0,5 centimetru. Na jeden větší brambor počítejte, že přijde tak 1 rohlík.

Až budeme mít hotovo, rukou důkladně promícháme brambory s rohlíky a upěchujeme do mísy (o velikosti přibližně tak, aby se tam všechno akorát vešlo - můžeme uzavřít). Těsto necháme 15 - 20 minut odpočinout. Počkáme, až rohlíky krásně nasáknou brambory. Nepřidáváme sůl, ani žádné koření či mouku!

Potom z hmoty tvarujeme knedlíky ve tvaru koule o velikosti tak 5 cm v průměru. Abychom zabránili lepení vytvarovaných knedlíků, můžeme je při tvarování trochu oprášit hrubou moukou.

Chlupaté knedlíky podle Mariana vaříme ve větším hrnci v osolené vodě jako jakékoli těstoviny do chvíle, než se nám zdají hotové. To už každý pozná po ochutnání.

Chlupaté knedlíky podle Mariana podáváme teplé jako přílohu k jakémukoli masu - vepřové, husa, kachna.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chlupaté knedlíky podle Mariana

    Celkový počet komentářů: 6
    • evik_slo
      evik_slo

      ..tak aby to drželo dohromady a nerozpadlo se to, je asi potreba vajičko. ne ?

      05.02.2013 15:00:29

    • clarysek
      clarysek

      Tyto knedlíky vařím velice často a všem moc chutnají a ještě se mi nestalo, že by se mi nepovedly. Je, ale nutné vodu z brambor lehce vymačkat, stačí rukou a vodu slít, přidám ještě lžičku solamylu a osolím. Vařené by měly být jakmile vyplavou a je velice důležité je po vhození do vody nemíchat a nevařit je prudce. Jinak je obaluju v hladké mouce

      21.10.2012 22:06:34

    • silwuška
      silwuška

      Všechno se mi rozpadlo...

      13.10.2012 18:23:36


    • silwuška
      silwuška

      Všechno se mi rozpadlo...

      13.10.2012 18:23:33

    • Eva
      Eva

      Chlupaté knedlíky podle Mariana

      Tyto knedlíky se jmenují blbouni.Nepoužívají se na ně brambory A.Jinak musím říct že jsou moc dobré.Rozhodně je dělám větší,asi tenisový míček.Vařím 2O minut.

      03.05.2012 12:03:39

    • Jana
      Jana

      Zkusila jsem podle receptu a pohroma - vylila jsem z hrnce rozpuštěnou šlichtu! Ještě, že jsem měla jako náhradu sáček s bramborovými knedlemi z obchodu...

      22.04.2012 14:09:57


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Chlupaté knedlíky podle Mariana

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.