reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

9. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Chlebový šnek po italsku

Chlebový šnek po italsku

Bílý chléb plněný paprikami, rajčaty a žampiony. Recept vhodný k zeleninovým salátům a minutkám.


  • 4,6

    28×

    4,5 28
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 567 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Postup přípravy

Droždí rozmícháme s vlažnou vodou. Mouku prosejeme a promícháme se solí. Potom mouku promícháme s olejem a rozmíchaným droždím. Vše propracujeme v hladké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout. Po této době opět těsto "srazíme", tedy řádně prohněteme a necháme opět půl hodiny kynout.

Mezitím si připravíme náplň. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na nudličky. Nakládaná sušená rajčata a olivy necháme okapat a potom je jemně usekáme.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Vmícháme papriky, žampiony, olivy a sušená rajčata. Vše krátce podusíme, osolíme, opepříme a směs necháme vychladnout.

Z vykynutého těsta, na pomoučněném vále, vypracujeme plát dlouhý asi 110 cm a široký 17 cm. Těsto potřeme kečupem a posypeme usekanou bazalkou. Do středu těsta rozložíme vychladlou náplň a potom vše srolujeme do dlouhého "hada".

Plech vyložíme pečícím papírem a naplněné těsto tvarujeme od středu do tvaru "šneka". Chleba potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předtopené na 220 °C. Jakmile těsto vyběhne, teplotu snížíme a dopečeme dozlatova. Propečení zjistíme pomocí špejle.

Chlebového šneka po italsku můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k nejrůznějším masovým minutkám jako jsou ryby či steaky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chlebový šnek po italsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.