reklama
hledat uživatel
       

Chlebový kvásek

Výroba chlebového kvásku vyžaduje trpělivost. Po 3 dnech čekání už stačí jen kvásek uchovávat a péct domácí chléb podle libosti.


  • 4,5

    4,5 8

Ingredience



Energetická hodnota

4050 kJ / 967,3 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

1. den

Ve sklenici o obsahu nejlépe 1 litru rozmícháme 100 g žitné mouky s vodou. Vody dáme pouze tolik, aby vzniklo ne příliš řídké těsto. Sklenici přikryjeme potravinou folií, přes kterou upevníme gumičku. Necháme stát na teplém místě. Optimální teplota je kolem 30 °C.

2. den

Chlebový kvásek promícháme a ochutnáme. Je-li kyselejší, přidáme opět 100 g žitné mouky a doředíme vodou. Přikryjeme fólií a jako předešlý den necháme v teple.
Není-li těsto kyselé, pouze promícháme a necháme stát na teplém místě.

3. den

Kvásek promícháme a dokrmíme přidáním vody a 100 g žitné mouky. Vše promícháme a necháte přikryté na teplém místě. Nabývá-li hodně na objemu, můžeme jej přendat do větší nádoby.

4.den

Chlebový kvásek je již hodně kyselý a měly by v něm být bublinky. Je již připravený a lze použít, nebo jej opět dokrmíme moukou a vodou a necháme ještě jeden den pracovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chlebový kvásek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.