reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chlebovo-zeleninové bramboráčky

Recept na vylepšené bramboráčky ze staršího chleba a šťavnaté podušené zeleniny.


  • 2,6

    10×

    2,6 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 210 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Chleba nakrájíme na kostky, zalijeme bujonem a necháme vsáknout. Mezitím si očistíme všechnu zeleninu. Cibuli a papriky nakrájíme nadrobno, řapíky na jemná půlkolečka a žampiony na menší plátky.

Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a vložíme do hrnce s rozehřátým olejem na chvíli osmažit. Přidáme cibuli a cca 3 minutky restujeme. Poté přidáme zbývající nakrájenou zeleninu, lehce opepříme, promícháme, pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10 minut a necháme trochu zchladnout. Do bujonem nasáklého chleba přidáme mouku, vejce, česnek, pažitku a sůl a pořádně promícháme. Dále přidáme mírně zchladlou podušenou směs, znova vše promícháme.

Lžící tvarujeme do rozehřátého oleje na pánvi menší placičky, které po obou stranách smažíme do zlatavé barvy.

Chlebovo-zeleninové bramboráčky podáváme se zeleninovou oblohou. Jsou dobré i s křenovým dipem, který si připravíme promícháním 3 polévkových lžic hořčičné omáčky s pepřem, přidáme 2 lžíce tatarské omáčky, 2 lžíce nastrouhaného křenu a 5 lžic sladké 12% smetany.

Každou placičku politou dipem dozdobíme křenovou čepičkou. Z receptu nám vyjde 20 ks chlebovo-zeleninových bramboráčků.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Chlebovo-zeleninové bramboráčky

    Celkový počet komentářů: 4
    • tissue
      tissue

      také jsem vyzkoušela

      a opravdu to má chuť bramboráků a na první kousnutí nepoznáte,že to není z brambor.....také to znám jako bramboráčky,takže mně název nevadí

      13.06.2012 06:56:58

    • uška
      uška

      Omlouvám se slovo"bramboráčky"měly být v úvozovkách:-)A proč ten název?Vyzkoušejte a nepoznáte,že jsou brambory nahrazeny chlebem.Někdy dělávám rychlejší variantu-jen starší chleba,bujón a všechny suroviny,co se dávají na bramborové placky.
      Za komentáře děkuji.

      12.06.2012 16:02:01

    • Radka.Radecka
      Radka.Radecka

      Nechápu, proč bramboráčky

      když tam nejsou brambory.

      12.06.2012 08:10:02



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Chlebovo-zeleninové bramboráčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.