reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Chlebové plněné věnce

Recept na rychlé pohoštění sladké i slané. Slaný věnec můžeme podávat teplý i studený, sladký věnec necháme vychladnout.


  • 3,7

    3,6 6
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mouku, cukr, sůl a droždí (1ks - 10 g na 1kg mouky) smícháme, přilijeme vodu a zaděláme těsto, které se nelepí. Nic nepřidáváme, je to přesný poměr, těsto bude vláčné. Necháme těsto krátce vykynout, stačí půl hodiny.

Mezitím vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Banány nakrájíme na kolečka. Vlašské nebo lískové ořechy nasekáme nahrubo.

Těsto rozdělíme na 2 poloviny. První polovinu vyválíme na dlouhý plát, poklademe ho parmskou šunkou nebo jinou šunkou podle chuti, oloupanými uvařenými vejci, nastrouhaným sýrem a posypeme provensálským
kořením. Zavineme jako závin, ale konce necháme neohnuté, protože je spojíme jako věnec, tím že jednu část nasuneme do druhé asi na 1,5 cm. Věnec přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Věnec potřeme dlaní s olivovým nebo slunečnicovým olejem.

Druhý díl těsta také rozválíme. Potřeme nutellou nebo čokoládovým krémem, poklademe banány, které jsme nakrájeli na kolečka, a posypeme sekanými ořechy (lískové nebo vlašské). Zabalíme stejně jako první věnec a dáme také na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme dlaní olivovým nebo slunečnicovým olejem.

Věnce pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C přibližně 20 minut, až na povrchu zezlátnou.

Chlebové plněné věnce podáváme jako výborný sladký moučník a slanou chuťovku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Chlebové plněné věnce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.