Chlebíčky se salátem, který chutná jako bramborový (nebo ještě lépe), přitom je o dost zdravější.
2 kostky | lučina |
1 lžička | libeček |
1 lžíce | olivový olej |
1 ks | velká cibule |
1 kelímek | zakysaná smetana light |
1 kelímek | cottage |
1 lžička | sušená nebo čerstvá petrželka |
0.5 balíčku | mražená zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice) |
podle chuti | |
---|---|
bylinková sůl |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kostičky. Osmahneme ji na oleji, vsypeme zeleninovou směs a orestujeme doměkka. Podle potřeby můžeme podlít troškou vývaru. Ochutíme bylinkovou solí. Necháme vychladit. V misce vyšleháme lučinu se zakysanou smetanou, vmícháme cottage bez příchuti a přidáme zeleninovou směs. Dobře promícháme, ochutíme sušeným libečkem a sušenou nebo čerstvou petrželkou. Podle chuti salát ještě dosolíme.
Lučinový salát necháme před podáváním proležet v lednici. Je vhodný na veku (chlebíčky), ale můžeme si ho dát i jen tak k pečivu.
Chlebíčky zdobíme plátkem šunky, kolečkem pórku a olivou. Můžeme použít samozřejmě i jiné suroviny, které máme rádi.
Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů bleskurychle.
Recept na vlašský salát krok za krokem
Domácí příprava vlašského salátu je rychlá a jednoduchá. Navíc má tu výhodu, že přesně víte, co salát obsahuje. Použít se dá na chlebíčky, ale klidně i jako studená večeře.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena